‘Nieuwe’ Chevrolet oldtimers op de veiling

Onlangs is er een veiling gehouden voor liefhebbers van oldtimers in het stadje Pierce, in de Amerikaanse staat Nebraska. Tientallen Chevrolet klassiekers, met vaak maar enkele kilometers op de teller, werden geveild. Vorige maand is de online veiling gestart.

Chevrolet garage

Het Amerikaanse echtpaar Ray P. Lambrecht en zijn vrouw Mildred startten in 1946 een Chevrolet-garage in Nebraska. Na 50 jaar besloten ze in er 1996 mee op te houden en de garage te sluiten. In totaal zijn er 500 auto’s na sluiten in de garage blijven staan.

Nieuwe Chevrolet oldtimers

Ray en Mildred zijn allang de 90 gepasseerd en hebben ervoor gekozen om hun auto’s te gaan veilen. Er zitten zelfs Chevrolet oldtimers bij die nog nooit een eigenaar hebben gehad. Een van de pronkjuwelen was een blauwe Chevy Cameo pickup die 2 kilometer had gereden. Een liefhebber betaalde er met liefde 140.000 dollar voor.

Of wat te denken van een Corvette uit 1978 met slechts 4,3 mijl op de teller. Zelfs het interieur is nog in uitstekende staat en keurig afgedekt met folie. Op de buitenkant ligt wel een hele dikke stoflaag.

Uit alle windstreken

Er zijn meer dan 10.000 mensen op de veiling in Amerika afgekomen. Flinke reizen werden er voor gemaakt zoals vanuit Brazilië of Noorwegen. Voor de online veiling hebben 3800 mensen zich laten registreren. Sommige bieders willen de auto’s slopen om de zeldzame onderdelen te kunnen verhandelen.

Op zoek naar een oude Chevrolet?

VanDerBrink Auctions heeft eind september alles onder de hamer gebracht. Toch nog een kansje wagen om een mooie Chevrolet oldtimer op de kop te tikken? Kijk in ons uitgebreide aanbod van oldtimers en klassiekers.

Related Posts