Ruilhandel: oldtimer in ruil voor een gulden

Een Dafje 55 kopen voor maar 1 gulden? Het is Niels Smits uit Beek en Donk gelukt door middel van het betere ruilwerk.

Ruilactie begint met gulden

Smits heeft het voor elkaar gekregen om in zeven stappen van een oude gulden naar een oldtimer te gaan. Hij haalde zijn inspiratie uit het verhaal van Kyle MacDonald. De Canadees ruilde in een jaar tijd een rode paperclip door. MacDonald begon rustig en ruilde tegen een pen en daarna een deurknop. Maar al snel nam de actie een grote vlucht en eindigde de man met een villa.

Begin september vond Smits een oude gulden in een la en besloot deze door te gaan ruilen. Zijn doel is niet om een boel geld te verdienen. “Ik heb ook geen einddoel, al zou een vliegtuigje leuk zijn. Maar het is vooral een geweldig verhaal om in de kroeg te vertellen. Iedereen is benieuwd hoe het nu verder gaat,” aldus de man.

Goede ruilhandel

Smits had de gulden op Marktplaats geplaatst en een handelaar uit Mill stelt voor dat de man voor € 5 een artikel mag uitzoeken in zijn tweedehandswinkel. In de winkel ruilt hij de gulden voor twee oude reddingsboeien. Die worden weer geruild voor een raamwerk, daarna een wielrenfiets en een aanhanger. De aanhanger wordt geruild voor een luchtkussen welke Smits verkoopt. Van het geld koopt hij een zeilboot. Uiteindelijk lukt het Smits om een witte oldtimer, een Dafje 55, op de kop te tikken door de ruil met de zeilboot.

Meer oldtimers te koop

Een oldtimer voor 1 gulden tref je waarschijnlijk niet aan op MyOldtimer.nl, maar zeg nooit nooit! In onze uitgebreide collectie vind je vele andere oldtimers, motoren en klassieke auto’s voor een mooie prijs.